Sayfalar

23 Ekim 2012 Salı

En ideal evlilik yaşı nedir?


Günümüzde artık eskisi gibi erken evlilikler olmuyor. 

Üniversite hayatı, iyi bi iş, kariyer derken yirmili yaşların sonu yaklaşıyor. Peki mutluluğu yakalamak için ideal evlilik yaşı kaç ? Evlenmenin yaşı var mı?

Erkeklerin olgunlaşma dönemi sağlam bir iş hayatına kavuşması kadınlara göre daha geç oluyor. Kadınlar 14-15 yaşlarında kadınlıklarının farkında olabiliyorken o yaşlarda henüz erkekler çoçukluk evresini tamamlamamış olabiliyor. 

Özellikle de bizim toplumuzdaki gibi geleneksel yetişen, anne himayesi altında kalmış, korunmuş erkekler için olgunlaşma yaşı 30’ u bulabiliyor.

Kadınlarda ise erkeklere oranla daha erken olgunlaşmaları nedeniyle ideal yaşın 25 ve üzeri olduğu söylenebilir.

Evlilik; aynı çatı altında hayatlarını iki kişilik yaşayabilmeyi, sorumluluk alabilmeyi gerektirirki bu da ancak olgunlukla kazanılabilir.

Evliliklerin nihai hedefinde de çoçuk sahibi olmak yatar. Dolayısıyla kadınlar için evlenmeyi fazla otelemek doğurganlık oranınında düşmesine neden olur. 

Çünkü kadınlar için geçen her yıl yumurtaların sayısı azalır, kalitesi düşer. Bu nedenle çoçuk sahibi olmayı düşünen kadınların 30' lu yaşlarını çok geciktirmemeleri gerekir.

Evet evliliğin yaşı yok fakat olgunluk yaşı evlilik için hayatı paylaşmak için önemli. Ne çok erken ne fazla geç olmalı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder