Sayfalar

23 Ekim 2012 Salı

Mantık evliliğinde aşk varmıdır


Öncelikle mantığın ne olduğunu bilmek gerekiyor , yani evlilik yaparken, mantığın bir tanımını yapmak gerekiyor. Herkes için mantığın tanımı çok daha farklıdır.

 Kimisine göre mantık; paralı, yakışıklı, iyi giyinen veya güzel bir kadın, evinin kadını, çocuklarına bakabilen bir insan, namuslu, güvenilir,gibi bazı kriterler vardır.

Ama mantık evliliği olarak bizim halk arasında söylenen kısım, aşkın olmadığı daha çok mantığın devrede olduğu bir evlilik yapmak.

Aşk belli bir süreç içerisin de genelde bittiği düşünülecek olur ise, süreçte geriye kalan saygı, güven ve eşlerin birbirine olan değer verme düzeyleridir. Değerlilik duygusu, her insan için çok daha farklıdır. Dolayısıyla, bu sebeple baktığımızdaysa, aslında mantık evliliğinin süreç içerisinde esasda ewliliğin oraya döndüğünü görüyoruz.

Elbette mantık evliliğinin içerisinde sevgi de varsa aşk artık sevgiye dönüşüyorsa, ona değer veriyorsanız ve bu sevgi kavramının yanında birbirinize değer veren,saygı ve güveninde eklendiği bir ilişkiyse mükemmel bir ilişkidir.

Yani, bunu bir güvercin örneğiyle anlatmak gerekirse; güvercinin gövdesinin sevgi olduğu, bir kanadının saygı, bir kanadının güven olduğunu düşünün bundan birisi nasıl eksik olursa, o ilişki genelde süremez. Güvercininde uçamayacağı gibi genelde böyle düşünmek lazım. Bu ideali bulabilen bir insan dünyanın en şanslı insanıdır herhalde...

Mantık evliliğinde aşk sonuçta bitiyo, aşk sönüyo bunu şöyle düşünmek lazım;
Bir ateş düşünün ve bu ateşin içerisine odun atıp sonra da bir gaz yağı döktüğünüzü düşünün, o bir anda alev alır, koskocaman bir aleve dönüşür ve hiç bir odun atmazsanız bir süre içerisinde o ateş sönecektir. 

Burda atılan odun esasında, ilişki içerisinde eşlerin birbirine verdiği değer duygusudur, saygıdır ve güvendir. Eğer bunları verebiliyorsanız o zaman tabiki o ilişki sürecektir işte mantık orda başlıyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder